Elbil i snön

2020 kom verkligen med många överraskningar, om vi bortser från den mest uppenbara så kom snön äntligen åter! Jag personligen vill alltid ha snö när ingen snö finns och vice versa, gräset är ju alltid grönare på andra sidan! Nu är ju snön här vare sig man vill ha den eller inte, och som elbilsägare är det alltid lite jobbigare på vintern. Min laddstolpe hemma har verkligen underlättat och gjort livet så mycket enklare för mig! Jag slipper åka runt i snön och leta upp en stolpe som är ledig, det spar mig så mycket tid. Det viktigaste med en bil är att den ska spara på tiden men glöm inte att inte köra så snabbt nu. Det är viktigt att ta det lugnt, och att minska stressmoment som att bilen ska ladda ur hjälper ju till. Vi måste ta det lugnt i snön speciellt i stan där många är stressade av diverse anledningar.

 

Jag ska ju flytta snart och fastän det å ena sidan finns fler publika stolpar så blir det knepigare med en station hemma. Jag har kollat in laddbox brf och det verkar funka hur bra som helst! Det blir lite mer tekniskt än att ha en vanlig gammal stolpe som vi har nu, det finns olika typer av boxar som man behöver kolla upp innan man köper något. Jag har kollat upp saken mer och sett att de flesta bilarna använder sig av typ 2, men vissa har typ 1 och så finns det olika typer av kw som måste anpassas till bilen. Det är så otroligt tekniskt, man kanske borde ringa till en återförsäljare eller till bilstället och fråga dem. Det mesta borde ju finnas till hands online om man googlar, men det känns bra att få höra och få hjälp av någon! Jag ska nog ringa och fråga om laddkabel typ 2 och typ 1.

 

En annan grej jag kom att tänka på när det kommer till snön, jag kör ju en vit bil och de blir ju så lätt smutsiga. Jag har därför funderat på hur man ska köra eller vad man ska göra för att hålla bilens färg? Jag som vit bilägare måste ju tvätta min bil mycket oftare än alla andra… Inget jag klagar på men det är klart man hade velat veta om det finns något som kan göras!

funasberget3