Barbour och deras jackor

Barbour, tidslösa jackor

Barbours snygga och funktionella vaxade jackor har sin början i England år 1894. Den engelska landsbygden har format det familjeägda varumärket. Inspirationen från den engelska landsbygden syns tydligt, kläderna behöver vara slitstarka, tåla regn och rusk men samtidigt behålla en elegans. Även med stark inspiration från fiskare skapade Barbour sina fina oljerockar. Idag är företaget stort och har växt till ett av världens största varumärken med sin engelska elegans och funktionalitet. Helt enkelt stilrent, praktiskt och mode som aldrig går ur tiden.

Söker du en vacker Barbour jacka dam eller herr? Hos Sealife hittar du de tidlösa klassikerna!

Skötsel av din Barbour jacka

Låt din favorit jacka gå i arv från generation till generation! Det är viktigt att underhålla sin Barbour jacka för att få den att hålla så länge som möjligt, vilket man självklart vill. Vaxat bomull är ett levande material likt skinn och förändras genom årens gång. Det är viktigt att behålla vattentätheten och slitstyrkan i plaggen. Därför bör man regelbundet vaxa torra partier eller hela jackan minst en gång per år.

 

Börja med att borsta bort alla smutsfläckar. Du kan använda dig av en svamp och lite kallt vatten. Värm sedan upp jackan i värmeskåp eller bastu till cirka 70 grader. Då öppnar sig bomullsfibrerna vilket gör att vaxet enklare kan tränga in i tyget. Sätt på ett vattenbad på spisen och låt vaxet smälta, arbeta sedan in det varma vaxet med en trasa. När du har vaxat hela jackan kan du gå över den en gång till men med en ren trasa för att polera den och få bort överflödigt vax. Har du inte möjlighet eller ork att underhålla din jacka själv så kan du lämna in den på Sealife för lagning, rengöring eller vaxning. Tänk på att aldrig tvätta din vaxade jacka i maskin!

Hälsa och träning som är bra för dig

funasberget3

Vi människor mår bra av att röra på oss och utföra olika former av fysisk aktivitet och träning – det är ett faktum som kvarstår och som inte går att motbevisa. Självklart kan en personlig situation eller skada av olika former påverka eller förhindra detta i olika utsträckningar – men att utföra träning och fysisk aktivitet i den mån det är möjligt är alltid en god ide. Här missuppfattar många det och tolkar budskapet som så att man skulle behöva träna på elitnivå, eller att man endast är hälsosam om man går till gymmet varje dag eller springer minst 5 dagar i veckan. Så är inte fallet, all form av rörelse och fysisk aktivitet är viktigt. Att hålla en aktiv vardag eller att promenera till arbetet istället för att ta bilen eller bussen är en minst lika bra ide, och sannolikt även en ide som är mer hållbar på lång sikt.

 

Det stillasittande samhället och dess konsekvenser

Trots att alla människor på denna planet vet och är överens om att rörelse och motion är hälsosamt och bra för oss människor, en ständig konsensus, så går vi mot ett samhälle som blir allt mer och mer stillasittande. Det är vetenskapligt bevisat om och om igen att vi människor behöver röra på oss, i olika utsträckningar och former, för att må bra och kunna prestera optimalt i vårt vardagsliv, och trots det så lever allt fler människor ett liv som innefattar lite till ingen rörelse eller aktivitet. Det är något som vi bör förändra.

 

Kosttillskott och vitaminer för den aktiva

För den som håller en aktiv livsstil och som ser till att utforma vardagen så att den innefattar motion och rörelse så är det även viktigt för hälsan att äta bra och ordentligt så att man får i sig allt man behöver, som till exempel Vitamin D3 och Naturligt BCAA. Det finns många olika varianter och kosttillskott, vissa människor äter Ekologiska Tranbärskapslar medan andra föredrar L-glutamin som i form av Glutamin L-glutamin. Beroende på person till person, mängd fysisk aktivitet eller målsättning så är olika vitaminer och kosttillskott bra, just nu är till exempel Keto Boost populärt, och det är även Vitamin D3 4000IE.

Dags att uppdatera skidkläderna

Skidsäsongen är här

November månad och vintern är nu ett faktum, temperaturen sjunker och dagarna blir kortare och mörkare. Mycket av det vi älskar att göra när dagarna är varmare är numera inte lika självklart – som att bada eller ha picknick i närmaste park. Visst begränsar vintern oss i vissa avseenden gällande vilka aktiviteter som är lämpliga eller trevliga att utföra, men faktum är att vintern även möjliggör för en hel del andra aktiviteter. Att åka skidor är definitivt den populäraste av dessa aktiviteter, och med tanke på hur mysigt det är att åka skidor så är det rätt självklart. Soliga dagar i skidbacken och långa kvällar på Afterskin, fikapauser med varm choklad och våfflor, härlig träning och avslappning – ni hör ju själva! Skidsemester är dessutom en perfekt tid att umgås med våra nära och kära, oavsett om du hyr en skidstuga med hela släkten eller om du sticker iväg med ett par polare. 

Snygga och praktiska skidkläder

När man åker skidor måste man vara varmt klädd, det är ingen fråga om saken om man vill ha en trevlig upplevelse. Skidkläderna ska även vara praktiska och bekväma, likväl funka bra att röra sig i. Många associerar därför skidkläder med fula täckbyxor och pösiga jackor, helst inget man vill visa upp sig i. Faktum är dock att det finns skidkläder som är både praktiska och bekväma, och fortfarande snygga! Klädmärket SeaLife har ett brett utbud av sådana skidkläder, dessutom till rimliga priser! Under kategorin skidkläder erbjuder SeaLife skidkläder till dam och herr från väletablerade märken som tillverkar kläder av bra kvalité. 

 

Vinterns snyggaste skidbyxor

Ett par rejäla och värmande skidbyxor är ett måste när man ska åka skidor, och även här har SeaLife ett brett utbud till både dam och herr. Ett par klassiska svarta skidbyxor är alltid ett säkert kort, och går att matcha till det mesta. Ett par vita skidbyxor är däremot ett mer vågat kort, men minst lika fashionabelt – och trendigare än någonsin i år. Känner du dig riktigt vågad kan du testa på ett par orangea skidbyxor

Tips för fjällutrustning

Tips på en bra fjällutrustning

Fjällets väder och klimat under Sveriges kallaste period blir otroligt kyligt.  Temperaturen varierar självklart beroende på vart i landet som man befinner sig, men det är ingen ovanlighet att graderna kan sjunka till minus 30. Det kan kännas helt tokigt för den som bor i ex Stockholm, där luften är otroligt mycket fuktigare och 30 minusgrader skulle kännas som kallaste någonsin. Faktum är att eftersom luften är mycket torrare i fjället så uppfattas dessa 30 minusgrader inte vara lika isiga som på de ställen där luften har en annan fuktighet. Däremot är denna temperatur absolut någonting som man måste anpassa sin klädsel efter. För att kunna utnyttja en hel dag i backen eller en dag fylld av underbara promenader så krävs en ordentlig utrustning. För den som inte är van med livet i fjällen kan det vara svårt att veta vad du ska tänka på när det gäller utrustning och vad som behövs, vi har tagit fram några punkter som kan underlätta.

1. Underställ

Ett underställ värmer mer än vad man kan tro och det finns mängder av olika material och modeller. En bra grej att göra innan ett fjällbesök är att kolla in på för att se vilken typ som passar dig bäst och vad som skulle fungera för det som du besöker fjället för.

2. Undersök vad som varit bäst i test

Kläder för fjället är någonting som ska hålla länge, så det gäller att investera i ordentliga och schyssta grejer. Ett tips är att inte köpa det första och billigaste du hittar, utan att köpa bra kläder för dina turer till fjället

3. Kolla in Sealife’s utbud

Sealife har valt att använda sina år av erfarenhet till att sälja utrustning för dig som under vinterhalvåret vill vara ute på fjällets fantastiska landskap – oavsett om du är den som älskar att sporta med skidor och snowboard eller njuter av fjällets alla vandringsleder. Här finns det du behöver i bra kvalitet med ett utbud med allt från skyddande hjälmar till rejäla skidbyxor.

4. Sök efter inspiration

Kolla med nära och bekanta som du vet har spenderat tid i fjället, de kan garanterat ge inspiration till vad du behöver och borde införskaffa. Även att kolla runt på nätet ger en stor indikation till vad som kan komma att behövas.

Jackor från Patagonia

Trettio år efter att Patagonia-etiketten först dök upp, fortsätter de att göra den bästa produkten. Innovationshastigheten under den senaste femårsperioden har varit en av de mest betydelsefulla. De har utvecklat kroppskartade eller rörliga Capilene®-baslager som genom sin tankeväckande konstruktion suger fukt mer effektivt och ger användaren större rörelsefrihet.

Ovan skaljacka för herr från Patagonia. Vattentät modell med en mängd smarta funktioner från outdoor-experten Patagonia. Jackan går att omvandla till en liten packpåse med karbinhake-ögla genom att stoppa den i sin egen ficka.

– 2,5-lagers H2No-performance shell som är helt vattentät samt andas.

– Justerbara huva som även som även går att rulla ner och “dölja”.

– Två fleecefodrade sidofickor samt dragkedjor under armarna för ventilation.

– Reglerbar med dragsko vid plaggslut samt reglerbar muddar vid ärmslut.

– 100% återvunnen riptstop nylon samt DWR-ytbehandling.

Funäsfjällen

Funäsfjällen är ett skidområde med en riktigt härlig fjällkänsla i Sveriges i särklass vackraste områden.

Tännäskröket är en del av Funäsfjällen, eller som vissa säger – Funäsdalen. Det var nämligen inte alls längesedan man bytte namn på området. Så, hör du att folk säger Funäsdalen, så är det oftast Funäsfjällen man egentligen menar. Funäsfjällen är vackert beläget i västra Härjedalen. Förutom det mest kända Tännäskröket ingår också skidområdena Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Kappruet och längdparadiset Bruksvallarna.

Boka, läs mer och se priser här >>

Vinterfiske fjällen

Tännäskröket som ligger i Funäsfjällen, eller som också många säger – Funäsdalen, lockar mängder vinterfiskare! Det anses vara Sveriges bästa område med många fiskevatten. Många av dessa vatten nås lätt med skidor eller snöskoter.

Harrfiske

Tänk dig att ligga på ett mjukt renskinn. Den starka senvintersolens strålar får isen på sjön Lossen att gnistra. Väntan kan bli lång, men vem klagar på en naturupplevelse som denna? Någonstans där nere under isen simmar den. Snart kommer kanske det där magiska rycket när fisken nappar på kroken.

Boka och läs mer om vinterfiske här >>

Tännäs är allmänt känt för sin harr. Harren är till och med så vanlig att den har blivit Härjedalens landskapsfisk. Även öringfisket är mycket populärt, och det finns även röding. Varför inte kombinera skidsemestern med lite avkopplande vinterfiske?

Att bo i fjällen!

En av mina stora drömmar är att äga ett fjällhus i det fantastiska funäsfjället! Området är sagolikt vackert och du kan ha tillgång till allt fjällen har att erbjuda! I väntan på det så har jag kommit på en bra idé, den går ut på att jag och mina vänner tar och drar till Tännäskröket och hyr ett fjällhus eller något av de andra alternativen detta härliga område har till förfogande! Detta är bästa hotell i fjällen med många fiffiga lösningar så som stugor fjällen, camping fjällen vilka är nästan alla typer av boende fjällen man kan tänka sig! De fräscha lägenheter fjällen som finns att hyra här har de bästa förutsättningarna och kan vara en bra lösning för de som är intresserade av dessa! Även de som önskar sig camping boende kan unna sig en av Sveriges bästa camping fjällen platser som går att hyra! Jag ska nämna också att närmare naturen kan du inte komma om du väljer att ta dig hit till Tännäskröket! Så gör som vi, åk dit och bara njut av den härliga svenska naturen där den är som bäst! Ha det så naturligt! 😀

Ledigt boende en dag innan sportlovet

ramundberget

Anmärkningsvärt att försöka hitta ledigt boende en dag innan sportlovet formellt anses ha startat. Det var inte mycket ledigt vill jag passa på att påpeka om någon trodde något annat. Jag hittade inte ens ledigt boende i Bjursås eller Kungsberget det allra minsta orterna alltså. Det är knökfullt. Jo ett boende fanns! Jag skulle bli tvungen att ta ett sms lån för att ha råd med det 🙂 57 000kr för en vecka kostade boendet som var i sälen. Lite väl dyrt kanske kan jag känna.